Teslafeeling

Tesla va introduce comenzi vocale: mașinile vor comunica cu pietonii și vor induce în eroare potențialii hoți

Tesla va introduce comenzi vocale: mașinile vor comunica cu pietonii și vor induce în eroare potențialii hoți - Poza 1

Tesla va introduce în curând o serie de comenzi vocale prin care mașinile vor comunica cu pietonii și vor produce confuzie pentru eventualii hoți.

Uniunea Europeană a decis recent ca producătorii auto să introducă sunete artificiale pentru mașinile electrice cu scopul de a avertiza pietonii, întrucât aceștia pot avea dificultăți să le observe atunci când traversează strada.

Tesla a anunțat că intenționează să profite de această reglementare pentru a introduce o serie de comenzi vocale care, pe lângă informarea pietonilor, vor avea inclusiv rolul de a induce în eroare potențialii hoți de mașini.

Informația a fost dezvăluită de CEO-ul Elon Musk în cadrul unui clio video publicat pe rețeaua de socializare Twitter. În cadrul clipului, mașina îi transmite proprietarului un mesaj de tipul “nu sta acolo, urcă”, iar Musk susține că vor exista inclusiv mesaje prin care “va crea confuzie pentru hoți”.

Producătorii auto au început încă de anul trecut să lucreze la o serie de sunete de avertisment pentru pietoni. Volkswagen a ales deja sunetul pentru hatchback-ul electric ID.3, ale cărui livrări vor începe pe piața europeană în vara acestui an.

Între timp, cei de la Mercedes-Benz au ales sunetul dintre trei opțiuni inițiale, iar colegii de la divizia de performanță Mercedes-AMG au inițiat chiar o colaborare specială cu trupa rock Linkin Park pentru a găsi cel mai bun sunet pentru viitoarele sale modele electrice.

Sursa: https://www.automarket.ro/stiri/tesla-va-introduce-comenzi-vocale-masinile-vor-comunica-cu-pietonii-si-vor-95649.html

Lasă un comentariu