Teslafeeling

Tesla va extinde semnificativ rețeaua Supercharger din China: 4.000 de stații de încărcare vor fi instalate în 2020

Tesla va extinde semnificativ rețeaua Supercharger din China: 4.000 de stații de încărcare vor fi instalate în 2020 - Poza 1

Tesla a anunțat că va instala 4.000 de stații de încărcare Supercharger în China în acest an, ca urmare a creșterii accelerate a vânzărilor din această țară.

Tesla a inaugurat la sfârșitul anului trecut uzina din apropiere de Shanghai, care produce Model 3 pentru piața locală. Vânzările contructorului american au crescut rapid, iar Tesla a anunțat acum că intenționează să susțină această creștere printr-o extindere majoră a rețelei de stații de încărcare Supercharger.

Astfel, Tesla a anunțat că va instala 4.000 de stații de încărcare Supercharger în China pe parcursul acestui an. În prezent, rețeaua celor de la Tesla are aproximativ 2.500 de Superchargere, care au fost instalate pe parcursul ultimilor 5 ani.

“Anunțul demonstrează că Tesla are speranțe mari pentru piața chineză, întrucât se pare că producătorul instalează stații de încărcare nu numai pentru actualii clienți, ci și pentru potențialii clienți”, a declarat un analist local.

În prezent, Tesla își extinde rețeaua de Superchargere și în Europa. Recent, americanii au deschis un Supercharger în localitatea bulgară Plovdiv și alte două stații în Serbia, și anume în capitala Belgrad și în localitatea Aleksinac din apropiere de Nis.

Între timp, datele publicate de Tesla pe site-ul său oficial indică în continuare că americanii plănuiesc stații de încărcare și în trei localități din România: București, Craiova și Brăila. Totuși, în cazul acestora, Tesla menționează că vor fi deschise “în curând”, fără să menționeze concret un an de lansare.

Sursa: https://www.automarket.ro/stiri/tesla-va-extinde-semnificativ-reteaua-supercharger-din-china-4000-de-98371.html

Lasă un comentariu