Teslafeeling

Tesla a lansat acoperișul solar, versiunea trei. Cât costă să ai autonomie energetică acasă

Cea mai nouă versiune a unui acoperiș solar produs de compania Tesla a fost anunțată vineri de fondatorul companiei, Elon Musk. Acoperișul are o structură de „țigle” solare, dar și obișnuite, și este gândit să ofere autonomie energetică unei locuințe, lumina Soarelui fiind transformată în curent electric stocat în baterii. Prețul unui asemenea acoperiș, de aproximativ 185 de metri pătrați, este de 33.950 de dolari.


Produsul Tesla a fost numit de Elon Musk „acoperișul din sticlă solară” care a ajuns acum la a treia sa versiune. CEO-ul Tesla speră ca în următoarele luni să instaleze acoperișul solar în peste 1.000 de locuințe, arată Business Insider.

Tesla a lansat acoperișul solar, versiunea trei. Cât costă să ai autonomie energetică acasă

Acoperișul din sticlă solară este realizat cu sticlă temperată, dar nu toate țiglele sunt solare, ci sunt completate cu altele identice ca formă și aspect, pentru simetrie. Drew Baglino, vicepreședintele Tesla, a spus că s-a mărit dimensiunea și capacitatea de alimentare a plăcilor, reducându-se astfel și numărul de piese necesare instalației.

Costul estimat al unui acoperiș solar de 185 de metri pătrați este de 33.950 de dolari.

„Cred că este un produs foarte bun. La versiunea unu și doi, încă eram în proces de învățare. Versiunea a treia cred că este în sfârșit pregătită pentru public” a spus Elon Musk.

Tesla a avut unele dificultăți în execuția și montarea unor acoperișuri solare în trecut, iar mai mulți clienți au susținut că instalația a luat foc.

Panourile solare tradiționale Tesla (cele aplicate pe un acoperiș clasic, n.r.) fac obiectul unui proces intentat de grupul de magazine Walmart. Retailerul susține că panourile solare Tesla au luat foc în peste șapte magazine americane Walmart. Instanța a decis ca Tesla să-și prezinte apărarea până pe 8 noiembrie.

Tesla a achiziționat în 2016 compania energetică SolarCity. Firma a fost fondată de verii lui Musk, Lyndon și Peter Rive. Investiția inițială a fost de 10 milioane de dolari, bani împrumutați de la Elon Musk, care a ocupat și funcția de președinte.

Așa cum a declarat vineri fondatorul Tesla, el se gândește la un viitor în care „acoperișurile să devină vii”. „Cred că, în viitor, va fi ciudat ca acoperișurile să nu adune energie”, a adăugat el.

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/tesla-a-lansat-acoperisul-solar-versiunea-trei-cat-costa-sa-ai-autonomie-energetica-acasa-2783127

Lasă un comentariu