Teslafeeling

Studiu: Tesla Model 3 își păstrează 90% din valoare după 3 ani, în timp ce media pentru mașinile electrice este de 41%

Studiu: Tesla Model 3 își păstrează 90% din valoare după 3 ani, în timp ce media pentru mașinile electrice este de 41% - Poza 1

Tesla Model 3 își păstrează aproape 90% din valoare în primii trei ani de la achiziție, în timp ce media pentru mașini electrice este de 41%, potrivit unui studiu american.

În mod tradițional, mașinile electrice își pierd mai rapid valoarea după achiziție din cauza degradării autonomiei bateriei în timp, dar și ca urmare a faptului că prețul de cumpărare al mașinii noi este subvenționat de stat în numeroase țări.

Cu toate acestea, o analiză realizată de portalul american iSeeCars a scos în evidență că Tesla Model 3 își păstrează 89.8% din valoare după o perioadă de utilizare de trei ani.

În schimb, Tesla Model X își păstrează 66.1% din valoare, iar Model S circa 63.7% din valoare în același interval de timp.

Datele obținute pentru modelele Tesla sunt semnificativ mai bune decât cele înregistrate de alte modele electrice.De exemplu, același studiu menționează că Hyundai Ioniq Electric își păstrează 52.3% din valoare, în timp ce Kia Soul EV se menține la 41.3%.

Două dintre cele mai populare modele electrice din Europa se numără printre cele care își pierd cel mai mult din valoare în trei ani: Nissan Leaf păstrează doar 39.8% din valoare, în timp ce BMW i3 este în coada clasamentului cu 39.6% din valoare.

În medie, o mașină electrică își păstrează 40.8% din valoare în primii trei ani.

“Model 3 este vehiculul cu cea mai mică depreciere și se depreciază de peste 5 ori mai puțin decât media segmentului.Model 3 este încă la mare căutare de la startul producției din 2017 și, chiar dacă nu reprezintă un chilipir comparativ cu un model nou, oferă clienților o opțiune mai accesibilă de a deține o Teslă”, afirmă autorii studiului.

Sursa: https://www.automarket.ro/stiri/studiu-tesla-model-3-isi-pastreaza-90-din-valoare-dupa-3-ani-in-timp-ce-99163.html

Lasă un comentariu