Teslafeeling

Germania obligă toate benzinăriile să instaleze stații pentru încărcarea mașinilor electrice

Germania obligă toate benzinăriile să instaleze stații pentru încărcarea mașinilor electrice - Poza 1

Germania va obliga toate benzinăriile să instaleze stații de încărcare pentru mașini electrice, ca parte a planului de a reduce temerile cu privire la autonomie. În Germania sunt în prezent peste 14.000 de benzinării.

Germania a anunțat în această săptămână un pachet de sprijin în valoare de 130 de miliarde de euro pentru industria auto, în special pentru dezvoltarea de mașini electrice.

Printre măsurile adoptate de autorități se numără și obligarea tuturor benzinăriilor să instaleze stații de încărcare pentru mașinile electrice. În prezent, în Germania există 14.118 benzinării, potrivit datelor oficiale raportate de ADAC.

Statul german a adoptat această măsură cu scopul de a reduce temerile potențialilor clienți cu privire la “autonomia redusă” oferită de mașinile electrice, în ciuda faptului că numeroase modele de pe piață oferă în prezent autonomii de până la 500 de kilometri.

Anul trecut, doar 1.8% dintre mașinile vândute în Germania au fost electrice, însă cota de piață a crescut la 3.3% în luna mai a acestui an.

Trendul de a instala stații de încărcare pentru mașini electrice la benzinării este în stadiu incipient și în România. De exemplu, OMV Petrom a anunțat încă din luna februarie că va instala astfel de stații în 30 de benzinării din România și Bulgaria pe parcursul următorilor doi ani.

Pe lângă noua măsură, Germania a anunțat de asemenea un bonus de 6.000 de euro pentru achiziționarea de mașini electrice care costă mai puțin de 40.000 de euro, la care se va adăuga un bonus de 3.000 de euro acordat de producător. Până acum, bonusul pentru mașini electrice era de 4.000 de euro indiferent de prețul mașinii.

Sursa: https://www.automarket.ro/stiri/germania-obliga-toate-benzinariile-sa-instaleze-statii-pentru-incarcarea-98385.html

Lasă un comentariu