Teslafeeling

Tesla renunță la un model mai ieftin pentru că Elon Musk spune că o autonomie sub 400 de kilometri este “inacceptabilă”

CHINA-SHANGHAI-TESLA-GIGAFACTORY-MODEL Y (CN)

Tesla renunță la planurile de a construi o variantă mai ieftină a lui Model Y pentru că mașina ar avea o autonomie prea mică, a anunțat Elon Musk, CEO-ul constructorului electric, pe Twitter.

La începutul anului, Tesla a început să producă Model Y, un crossover cu două motoare electrice și tracțiune integrală, oferit de la prețul de 49.000 de dolari.

Compania plănuia să lanseze o variantă mai ieftină a acestui model, cu preț de pornire sub 40.0000 de dolari. Crossover-ul cu preț mai redus urma să aibă un singur motor electric, tracțiune spate și o baterie cu capacitate mai mică, informează CNN.

În weekend, Elon Musk a răspuns unei întrebări referitoare la acest model pe Twitter, spunând că nu se va mai produce, întrucât autonomia lui ar fi fost “inacceptabil de mică”, sub 400 de kilometri cu o singură încărcare completă. Cu toate acestea, la o astfel de autonomie, modelul ar fi intrat între primele 10 mașini electrice de pe piață.

Compania a anunțat că nu renunța la planul de a face o varianta mai accesibilă a Model Y, dar cu o autonomie mai mare decât cea oferită de cel mai ieftin Model 3. Din această cauză, probabil va fi oferită și la un preț mai mare.

Într-un mesaj ulterior, Elon Musk a anunțat că varianta Model Y cu un singur motor electric va fi lansată “în câtsklaeva luni”.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/auto/tesla-renunta-la-un-model-mai-ieftin-pentru-ca-elon-musk-spune-ca-o-autonomie-sub-400-de-kilometri-este-inacceptabila-1337743

Lasă un comentariu