Teslafeeling

Ministerul Mediului a suplimentat programul Rabla Plus cu 60 de milioane de lei: bugetul fusese epuizat în premieră

Ministerul Mediului a suplimentat programul Rabla Plus cu 60 de milioane de lei: bugetul fusese epuizat în premieră - Poza 1

Ministrul Mediului a anunțat că va suplimenta bugetul pentru programul Rabla Plus cu 60 de milioane de lei, pentru încurajarea achiziției de mașini electrice sau hibride. “Pentru 2020, bugetul Rabla Plus va ajunge la 200 de milioane de lei,” a spus Costel Alexe.

Pentru prima dată în istoria programului Rabla Plus, întregul buget pentru persoanele fizice care doresc să cumpere vehicule electrice sau hibride a fost epuizat. Anunțul a fost făcut de ministrul de la Mediu, într-o declarație de presă.

Potrivit lui Costel Alexe, Rabla Plus a avut în acest an cel mai mare buget de când există programul, respectiv 145 de milioane de lei. Rabla Plus va fi suplimentat cu 60 de milioane de lei, spune Alexe, pentru ca achiziția de mașini electrice și hibride să fie încurajată în continuare.

“Bugetul pe care îl avem la dispoziţie ne permite pentru 2020 să oferim circa 3.000 de vouchere pentru români care îşi doresc un mijloc de transport prietenos cu mediul, electric şi evident care să polueze foarte puţin.La această dată avem deja pentru persoanele fizice un număr de rezervări aproape dublu faţă de anul trecut de maşini ecologice achiziţionate prin Administraţia Fondului de Mediu,” a declarat ministrul Mediului.

Potrivit oficialului, România ar putea ajunge în 2020 la 4.000 de mașini electrice cumpărate prin Rabla Plus, un record istoric pentru acest program. Ministrul a mai spus că, în ultimii patru ani, persoanele fizice au cumpărat 3.000 de vehicule electrificate prin Rabla Plus.

Sursa: https://www.automarket.ro/stiri/ministerul-mediului-a-suplimentat-programul-rabla-plus-cu-60-de-milioane-de-99875.html

Lasă un comentariu