Teslafeeling

Înmatriculările de mașini electrice au crescut cu 39% în România în primele 7 luni ale anului: 938 de unități, dintre care 338 de unități doar în iulie

Înmatriculările de mașini electrice au crescut cu 39% în România în primele 7 luni ale anului: 938 de unități, dintre care 338 de unități doar în iulie - Poza 1

Românii au înmatriculat 938 de mașini electrice în primele 7 luni ale anului, în creștere cu 39% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Dintre acestea, 338 de mașini electrice au fost înmatriculate doar în luna iulie.

Programul Rabla Plus se bucură de un succes semnficativ și în acest an, în ciuda pandemiei de coronavirus care a afectat piața auto locală, potrivit unor date analizate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Sursa citată menționează că românii au înmatriculat 938 de mașini electrice în primele șapte luni ale anului, în creștere cu 38.6% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Iulie a marcat un nou record lunar de înmatriculări pentru mașini electrice, cu nu mai puțin de 338 de unități, peste recordul anterior de 226 de unități stabilit în iunie. Practic, în ultimele două luni, în România au fost înmatriculate 564 de mașini electrice, mai mult decât dublu comparativ cu primele 5 luni ale anului.

Renault continuă să fie lider detașat în topul preferințelor cu 285 de unități Zoe, însă Skoda a venit puternic din urmă după ce a înmatriculat în total 213 unități Citigoe iV.

În schimb, Volkswagen, BMW, Nissan și Smart au înregistrat scăderi la înmatriculările de electrice, pe măsură ce concurența în acest segment a devenit una tot mai puternică.

În top 10 se remarcă creșterea celor de la Hyundai de la 8 la 65 de unități în 2020, dar și creșterea raportată de Tesla de la 6 la 31 de unități. În clasament apare în premieră și Peugeot cu 24 de unități, după lansarea pe piață a noilor e-208 și e-2008.

Mașini plug-in hybrid

Între timp, piața mașinilor plug-in hybrid continuă într-un ritm asemănător cu cel de până acum, cu o creștere de 115% comparativ cu anul trecut, la 357 de unități.

BMW, Volvo și Porsche continuă să monopolizeze podiumul cu rezultate relativ apropiate, în timp ce Mitsubishi este doar pe locul 4 și va continua căderea după informațiile legate de renunțarea la importul lui Outlander PHEV pe piața europeană începând din luna septembrie. În acest segment există alți 6-7 constructori cu vânzări relativ limitate.

Mașini hibride

Piața mașinilor hibride este în continuare singurul segment de mașini “electrificate” aflat în scădere.Cu 2.477 de unități în primele 7 luni, piața hibrizilor a scăzut cu peste 11% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Toyota este în continuare liderul incontestabil al segmentului, însă japonezii au raportat o scădere a înmatriculărilor, la fel ca și brandul premium Lexus. Hyundai și Honda sunt singurii constructori cu creștere pe segmentul hibrizilor, alături de Subaru, o prezenta nouă în top în acest an.

APIA menționează că topul înmatriculărilor de mașini hibride nu include unitățile mild-hybrid

Sursa: https://www.automarket.ro/stiri/inmatricularile-de-masini-electrice-au-crescut-cu-39-in-romania-in-primele-99585.html

Lasă un comentariu